Meny
elev sitter i rosa soffa och spelar på en röd elgitarr

Vårt kursutbud

Just nu är kurskatalogen stängd för terminen. Kurskatalogen öppnar igen med lediga platser för höstterminen 2024 från och med 18:e maj kl 10.00.

Bild på många barn som sitter vid ett bord, på bordet finns det pennor och garn.

Bild

I bild och form-kursen får du lära dig grundläggande tekniker och arbeta i olika material. I digital bild lär vi oss grundläggande kunskaper i bildbehandling och där du kan utveckla ditt digitala bildberättande.

Läs mer här

En illustrerad bild på ett cirkustält. Taket är färgad i regnbågens färger. På toppen vajar en röd flagga.

Cirkus

Cirkus kommer i många former och vi arbetar med nycirkus. Nycirkus är en konstform då man gör föreställningar som berättar historier i samarbete med inslag av dans, teater, musik och poesi.

Läs mer här

Tjejer som dansar i en dans sal

Dans

Vill du börja dansa? Vi erbjuder dansstilarna balett, dansmix, jazz, modern/nutida och street. Vi har kurser för både nya och vana dansare. Ta en titt på vad som kan passa för dig.

Läs mer här

Illustration av en elev som filmar en fågel och en annan elev som står med en mikrofon 

Foto och film

Lär dig animera, scripta och redigera i vår filmkurs. Gillar du att fånga ögonblick? Då är fotokursen något för dig

Läs mer här

Bild på en cello som vilar på två fåtöljer

Instrument

Ta del av alla olika instrument vi erbjuder. Vi har allt från blås, stråk, gitarr, slagverk, musikproduktion och mycket mer.

Läs mer här

Foto på en kör som sjunger med läraren som spelar på ett piano.

Sång och kör

På kulturskolan kan du sjunga både enskilt och i grupp samt sjunga i kör. Vi har flera olika körer som du kan läsa om och vad som gäller vid solosång

Läs mer här

Teater

Gillar du att stå på scen och att skapa karaktärer? Då är teater till för dig. Vi erbjuder kurser i gestaltning och improvisation samt teaterlek för de yngre eleverna.

Läs mer här

Foto på massa broderitrådar som ligger intrasslade i varandra

Textil och design

I Textil och design lär du dig skillnaden mellan design, konst, hantverk och mode och relaterade tekniker till dessa, som sömnad, mönsterformgivning och brodyr.

Läs mer här

Ensembleverksamhet

Som elev kan du även ta del av orkester eller spela i band.

Läs mer här

Upptäck vårt kursutbud

För dig med funktionsnedsättning

Här hittar du kurser och projekt som riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning. Du kan även anmäla dig till kulturskolans övriga kurser om du till exempel vill spela ett instrument.

Läs mer här

bild på trombon som står på en rosa fåtölj

Fördjupningsprogram

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för musik, teater eller dans och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre utbildningar.

Läs mer här

Foto på två elever som spelar på var sin trumpet. Solen lyser genom fönstret

Filialverksamhet

På våra filialer kan du spela instrument, dansa, sjunga i kör eller gå i cirkus. Borås Kulturskolas lärare kommer till din skola på fritidstid och det kostar inget för dig som elev att delta eller hyra instrument.

Läs mer här