Meny

Bild

I bild och form-kursen får du lära dig grundläggande tekniker och arbeta i olika material. I digital bild lär vi oss grundläggande kunskaper i bildbehandling och där du kan utveckla ditt digitala bildberättande.

Gå direkt till kurskatalogen

Bild och form

I Bild och Form-kursen får du lära känna konstprocessen och dom olika materialen och tekniker som ingår i att skapa. Teckning, måleri och skulptur är några av dom saker du får du bekanta dig med inom bildframställning och olika skapandeprocesser. Det viktiga är att väcka nyfikenhet och lust genom den kreativa processen för att lära känna olika material och tekniker.

Vi inspireras av samtida konstnärer och ser på konstverk med syftet att du skall få hitta ditt eget bilduttryck och bli starkare i din egna kreativitet och förmedling. Vi arbetar projektvis och ofta med olika mål som tex. en utställning, bildspel eller presentation.

Kursen vänder sig till elever från årskurs 3 uppåt.

Bild och digitalt skapande

I kursen digitalt skapande arbetar med Procreate som har allt vi behöver för att skissa, måla, skapa illustrationer och animation:

  • I nybörjargruppen lär vi oss grunden i Procreate. Vi jobbar på Ipads och med Apple Pennor i vårt bildberättande. I nybörjargruppen får du lära känna olika pennor och penslar, hur man jobbar med lager och andra tekniker för att få till coola efekter i vårt bildskapande
  • I fortsättningsgruppen fördjupar vi och undersöker vi möjligheterna att skapa med Procreate. I denna gruppen har du även ltillgång till Procreate Dreams som är ett nytt animationsprogram. Har du arbetat själv med digital bild hemma och vill utveckla ditt bildberättande kan du söka till kursen utan att ha deltagit i nybörgargruppen.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: I vår kurskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se vilken ålder som gäller för vilken kurs. utöver detta kan du även se dag, tid, plats samt kursavgift.

Svar: Nej, den tiden som står i kurskatalogen är den vi erbjuder. Hittar du en annan tid som passar er bättre i kurskatalogen kan ni avsluta kurs och boka ny tid. Vänligen observera köpvillkoren vid avslutad kurs, dessa villkor hittar ni på er sida i elevsystemet.

Svar: Om den kurs du vill gå på är full kan du lämna en intresseanmälan. Denna knapp finns synlig vid den fulla kursen i katalogen.

Vänligen observera att intresseanmälan inte är en köplats, utan ett sätt för oss att se om det finns intresse för eventuell kurs. Skulle det uppstå en ledig plats under terminen kommer vi att kontakta er via mail om att kurs finns tillgänglig i kurskatalog. Ni kan då boka ledig plats i kurskatalogen. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Svar: Om ingen kurs dyker upp när du går till katalogen via denna sida kan det bero på att kursen är full. Välj "Nej" på "visa endast lediga platser" i kurskatalogen så får du fram kurserna och kan då lämna en intresseanmälan. Du kan läsa om intresseanmälan i frågan ovan.

Svar: Kul att du är intresserad av kursen! Om du vill vara förberedd med att skapa konto och veta mer om hur bokning går till kan du läsa mer här.

Svar: Ibland krockar det med aktiviteter eller så får man andra intressen och vill avsluta kurs. Vi har full förståelse för detta. För att avsluta kurs måste vårdnadshavaren avsluta den. Det gör ni via er sida på StudyAlong Länk till annan webbplats.. Scrolla ned till "mina kurser" och tryck på knappen "avsluta kursdeltagande" och följ de vidare instruktionerna.

Kulturskolan har ingen prova-på av kurs. Din ångerrätt gäller fram till dagen innan kursstart. Om kursen redan har startat när du genomför ditt köp så har du ångerrätt fram till dagen innan din första lektion. Om du bokar och betalar din plats inpå eller under pågående termin gäller den allmänna köplagen om 2 veckors ångerrätt.

Det går inte att avboka via mail eller genom din lärare. Avanmälan behöver ske innan påbörjad termin.

Svar: Samtliga villkor hittar du som registrerad användare i studyalong under knappen "villkor".

Bild på många barn som sitter vid ett bord, på bordet finns det pennor och garn.

Sök till kurserna

Gå direkt till vår kurskatalog för att boka plats! Välj knapparna nedan för önskad kurs. Är kursen full kan du lämna en intresseanmälan.

Tjej med ipad och penna

Workshops under loven

Håll utkik efter våra lovprogram! Här listar vi de lov som vi har öppet för dig som vill skapa på din fria tid. Innehållet varierar beroende på tema och kan innehålla alltifrån disco till konstworkshop. Vi släpper lovprogrammen cirka två veckor innan lovet.

Läs mer här

Så fungerar det

Här kan du ta del av information hur du gör för att skapa ett konto och hur du bokar kurs. Läs gärna mer på sidan innan du söker kurskatalogen så ditt konto är klart inför anmälan.

Läs mer här

Foto på en mikrofon som används vid studioinspelning. I bakgrunden syns en vit träpanel

Upptäck foto och film!

Lär dig grundläggande egenskaper i film eller foto. Här gör vi allt ifrån nyheter, sketcher eller fotar djur på Borås Djurpark.

Läs mer om kurserna