Meny

Cirkus

På kulturskolan erbjuder vi cirkuskurser inom cirkusmix, balans, luftakrobatik och jonglering. Läs mer nedan vad dessa kurser innebär

Gå direkt till kurskatalogen

Bra att veta om cirkus

Cirkus kommer i många former och vi arbetar med nycirkus. Nycirkus är en konstform då man gör föreställningar som berättar historier i samarbete med inslag av dans, teater, musik och poesi. I nycirkus uppträder inga djur och därför spelas nycirkus på såväl teaterscener som i cirkustält och på många andra ställen. På kulturskolan erbjuder vi cirkuskurser inom cirkusmix, balans, luftakrobatik och jonglering. Eftersom cirkus är en fysiskt krävande aktivitet gäller de åldersspann vi satt på kurserna för att förhindra eventuella skador.

Cirkusmix

I cirkusmixen går vi igenom grunderna inom cirkus där vi arbetar med blandade discipliner, alltifrån jonglering till akrobatik. Eleverna möjlighet att skapa och utforma egna cirkusnummer som sedan visas upp för föräldrar och syskon. Vi rekommenderar eleverna att ha på sig träningskläder.

Balans

I kursen balans tränar vi på akrobatik, lindans, klot och enhjuling. Vi rekommenderar eleverna att ha på sig träningskläder.

Luftakrobatik

I kursen luftakrobatik tränar vi på akrobatik, trapets, tyg och ringar. Vi rekommenderar eleverna att ha på sig träningskläder.

Jonglering

I kursern jonglering tränar vi på akrobatik, jonglering, diabolo, flowersticks, käglor, rockring, tallrikar och poi. Vi rekommenderar eleverna att ha på sig träningskläder.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: I vår kurskatalog kan du se vilken ålder som gäller för vilken kurs. utöver detta kan du även se dag, tid, plats samt kursavgift.

Svar: Nej, den tiden som står i kurskatalogen är den vi erbjuder. Hittar du en annan tid som passar er bättre i kurskatalogen kan ni avsluta kurs och boka ny tid. Vänligen observera köpvillkoren vid avslutad kurs, dessa villkor hittar ni på er sida i elevsystemet.

Svar: Om den kurs du vill gå på är full kan du lämna en intresseanmälan. Denna knapp finns synlig vid den fulla kursen i katalogen.

Vänligen observera att intresseanmälan inte är en köplats, utan ett sätt för oss att se om det finns intresse för eventuell kurs. Skulle det uppstå en ledig plats under terminen kommer vi att kontakta er via mail om att kurs finns tillgänglig i kurskatalog. Ni kan då boka ledig plats i kurskatalogen. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Svar: Om ingen kurs dyker upp när du går till katalogen via denna sida kan det bero på att kursen är full. Välj "Nej" på "visa endast lediga platser" i kurskatalogen så får du fram kurserna och kan då lämna en intresseanmälan. Du kan läsa om intresseanmälan i frågan ovan.

Svar: Kul att du är intresserad av kursen! Om du vill vara förberedd med att skapa konto och veta mer om hur bokning går till kan du läsa mer här.

Svar: Ibland krockar det med aktiviteter eller så får man andra intressen och vill avsluta kurs. Vi har full förståelse för detta. För att avsluta kurs måste vårdnadshavaren avsluta den. Det gör ni via er sida på StudyAlong Länk till annan webbplats.. Scrolla ned till "mina kurser" och tryck på knappen "avsluta kursdeltagande" och följ de vidare instruktionerna.

Kulturskolan har ingen prova-på av kurs. Din ångerrätt gäller fram till dagen innan kursstart. Om kursen redan har startat när du genomför ditt köp så har du ångerrätt fram till dagen innan din första lektion. Om du bokar och betalar din plats inpå eller under pågående termin gäller den allmänna köplagen om 2 veckors ångerrätt.

Det går inte att avboka via mail eller genom din lärare. Avanmälan behöver ske innan påbörjad termin.

Svar: Samtliga villkor hittar du som registrerad användare i studyalong under knappen "villkor".

Foto på en elev bakifrån. Hen har på sig en rosa T-shirt och en hatt med guldiga paljetter

Sök till kurserna

Gå direkt till vår kurskatalog för att boka plats! Välj knapparna nedan för önskad kurs. Är kursen full kan du lämna en intresseanmälan.

Detaljbild på tyg som hänger i en ställning med lampor

Workshops under loven

Håll utkik efter våra lovprogram! Här listar vi de lov som vi har öppet för dig som vill skapa på din fria tid. Innehållet varierar beroende på tema och kan innehålla alltifrån disco till konstworkshop. Vi släpper lovprogrammen cirka två veckor innan lovet.

Läs mer här

Så fungerar det

Här kan du ta del av information hur du gör för att skapa ett konto och hur du bokar kurs. Läs gärna mer på sidan innan du söker kurskatalogen så ditt konto är klart inför anmälan.

Läs mer här

Upptäck dans!

Vill du börja dansa? Vi erbjuder dansstilarna balett, dansmix, jazz, modern/nutida och street. Ta en titt på vad som kan passa för dig.

Läs mer här