Meny
Bild på två elever som sjunger i varsin mikrofon

För dig med funktionsnedsättning

Här hittar du kurser och projekt som riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning. Du kan även anmäla dig till kulturskolans övriga kurser om du till exempel vill spela ett instrument.

En elev spelar överraskad, hen har händerna i luften och en blond peruk på sig. 

Diggarna

Diggarna är en musik-, teater- och dansgrupp för dig som tillhör LSS. Ibland har vi föreställningar och framträdanden, anpassat efter gruppens behov och möjligheter. Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Lämna intresseanmälan till diggarna

Illustration med tre personer som har olika funktionsvariationer

Lilla-diggarna

Lilla-diggarna är en grupp där vi jobbar med musik-, teater- dansgrupp och rörelse för dig som tillhör grundsärskolan årskurs 2-6. Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Lämna intresseanmälan till Lilla-diggarna

Foto på ett par mallets som ligger på en marimba

Särskilda behov

Särskilda behov är en individuellt anpassad kurs för dig med funktionsvariation där vi sjunger och spelar instrument. Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Har du frågor om kursen är du alltid välkommen att kontakta oss.

Lämna intresseanmälan till särskilda behov

Foto på ett fönster som reflekterar dansande elever

Dans Funkis, åk 3-6

En kurs för dig som går i anpassad grundskola eller får extra stöd i skolan. Vi är en liten elevgrupp med en danslärare och en dansassistent. Varje lektion inleds med en gemensam samling i kulturskolans foajé. Vi går tillsammans upp till danssalarna och har vår lektion som är ca 45 min lång. Vi kommer att prova på olika dansstilar, skapa dans tillsammans och ha kul till musik. Kursen finansieras med statliga medel och är därför avgiftsfri.

Boka kurs Dans Funkis

Dansa utan krav

Danskurs för ungdomar på högstadiet och gymnasiet med återkommande besvär med stress, oro, huvudvärk, magont eller sömnbesvär. Vi fokuserar på rörelseglädje och kravlöshet utan prestation eller uppvisning. Varje klass innehåller uppvärmning, övningar som stärker oss och där vi fokuserar på det fysiska självförtroendet. Passet avslutas med avslappning. Vi dansar olika dansstilar till exempel afro, jazz, modern och street.

Boka Dansa utan krav

Illustration med tre personer som har olika funktionsvariationer

Dans Funkis, åk6 och uppåt

Vi ska starta en danskurs för dig som går i högstadiet eller gymnasiet och har en intellektuell funktionsnedsättning. På en lektion värmer vi upp, lär oss steg, stretchar och så klart dansar tillsammans! Vänligen observera att detta endast är en intresseanmälan, vid ett större elevunderlag kommer vi ha möjlighet att skapa kursen och kommer då att kontakta dig för mer information. Vi planerar att starta kursen under vårterminen 2025.

Lämna intresseanmälan till Dans Funkis här

Funkisgalan!

Datum: 19 oktober, kl 17.00
Plats: Scenrummet, Borås Kulturskola
Adress: Skaraborgsvägen 1B

Foto på ett draperi i rosa glitter.

Borås Funkisgala är för dig som är minst 15 år gammal,skriven i Borås och tillhör LSS. Du tycker om att sjunga, dansa och stå på scen! På Funkisgalan är kärleken till sång, musik och vänner viktigast, och lusten att ha kul står i centrum. Välj en låt som du vill framföra och lär dig låttexten ordentligt. Tänk ut de glittrigaste och snyggaste kläderna, öva in den coolaste dansen och förmedla glädje och kärlek. Nu är du klar för scenen!

ANMÄLAN
Ring eller maila till Lotta på FUB. E-mail: fub.boras@gmail.com Telefon: 0760-176444
Ange ditt låtval och namn, ålder och hur vi kan nå dig (telefonnummer och/eller mailadress.) Eller fyll i formuläret nedan.

Sista anmälningsdag är 2 september. Begränsat antal deltagarplatser.
Publikplatser släpps i begränsat antal per deltagare den 30 september.
Biljetterna bokas utan kostnad via Lotta Andersson, se kontaktuppgifter ovan.

Tillgänglighet på Borås Kulturskola

Kom som du är! På Borås Kulturskola vill vi att alla ska kunna känna sig trygga och inkluderade.Här hittar du mer om tillgängligheten till vår utbudspunkter med information alltifrån menssäkrade toaletter till blindstråk.

Läs mer här