Meny

Eleverna kallar oss Kult

Kult är sidan för dig och av dig som är elev på kulturskolan. Här hittar du den senaste informationen från elevkåren, bra tips på workshops och emellanåt kan vi komma att släppa information om projekt som är riktad till dig.

Hur Du kan påverka kulturskolan

Elevkåren

Elevkårens mål är att alla elever på Borås Kulturskola ska varamedlemmar. Genom ditt medlemskap får elevkåren bidrag från RUM (Riksförbundet Unga Musikanter). Bidraget går till allt möjligt såsom orkesterresor, affischer som gör lokalerna lite roligare och mycket mer. Du som elev kan lämna önskemål till elevkåren med idéer som kan röra din undervisning eller om du har ett roligt förslag som alla kan ta del av.

I elevkåren sitter elever från kulturskolan, genom sitt deltagande gör de sina och de andra elevernas röster hörda. Genom elevkåren har vi till exempel fått igenom menssäkrade toaletter på alla våra utbudspunkter!

Bli medlem här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill ni hitta på något där ni behöver ett bidrag från Elevkåren?

Exempelvis har Elevkåren bidragit till filmelevernas besök på Abecita Konstmuseum; danselever har besökt Röda Kvarn för att se en dansföreställning; fika, mat och busskostnader till otaliga aktivitetsdagar, konserter och utflykter; tilltugg till vernissage och mycket mera. Prata med din lärare och lämna förslag till elevkåren.

Förslagslåda

Fyll i Formuläret nedan. Vi skickar vidare din fråga eller ditt förslag till elevkåren. För frågor återkopplar vi så fort vi har tid. Vänligen observera att vi inte kan bevilja alla förslag.
Ateljéklubben

Var med och bidra med din kreativitet!

Om klubben

Ateljéklubben är för dig som går i årskurs 4–6 och vill vara med och skapa och utveckla Öppen Ateljé på kulturskolan.

Vi kommer förbereda teman och göra exempel och dekor till ateljén och foajén. Under terminen kommer vi även titta på önskningar som kommit in från andra barn och planera framtida teman och aktiviteter. Du som är med i Ateljéklubben kommer bli en ambassadör för Öppen Ateljé och bidra till en inspirerande plats för alla ellever på Borås Kulturskola!

Vänligen onservera: Kursen kommer hållas vid 5 tillfällen under våren, datum: 23/2, 8/3, 22/3, 12/4, 26/4.Konserter

Bild på dukat bord med ljuskuber, rosa honeycombs och en flamingo

Kontakta oss för förslag på temakvällar!

Elevafton

Elevafton är för våra lite ändre elever som går i årskurs 7 och uppåt och som har spelat en längre tid. Konserten finns till för att du ska få känna på hur det är att spela på en riktig konsert, alltifrån audition till slutspel. Kontakta din lärare för mer information.

Temakonsert

När du är elev på kulturskolan har du möjlighet att påverka din undervisning men även konserter. Vi har haft alltifrån Beatles-konsert till konsert med kvinnliga kompositörer. Hör gärna av dig till vår producent om du har ett förslag på en konsert som är rolig och nytänkande.

Kulturskolans caféscen

Genom caféscenen får alla våra kulturskoleelever chans att stå på scen!
Vill du sjunga en låt, spela något du övar på just nu eller kanske framföra en monolog? Under lättsam och peppig stämning får alla stå på scen. Bjud in vänner och familj för en trevlig kväll med fika och ung kultur!
Fikat säljs av elevkåren och går tillbaka till eleverna, så genom att vara publik stöttar du våra elever med närvaro och framtida aktiviteter med elevkåren. Du hittar Kulturskolans caféscen under våra evenemang.

Foto på ett schackbräde i trä

Elevkåren informerar

I elevkåren sitter vi, elever från kulturskolan. Vi vill att alla elevers röster ska bli hörda. Nedan kan du hitta alltifrån nyheter från möten till kallelser för årsmöte.

Besök elevkårens sida

Foto på två elever som rör sig i en korridor. En elev sitter på en av de tre fåtöljerna som syns på bilden. Hen tittar ned på sin mobiltelefon.

Ansök till Team KULT

Vill du arbeta med kultur? Är du kreativ och bra på att samarbeta? Under hösten 2024 anställer vi fyra unga arrangörer som kommer arbeta hos oss på Kulturskolan!

Läs mer här om Team KULT här

Så fungerar det

Har du läst om våra aktiviteter och vill nu börja i en kurs hos oss? Då har du hittar rätt! Här skriver vi hur du skapar konto och bokar kurs. Är du under 18 år behöver en nära vuxen göra anmälan åt dig

Läs mer här

elev sitter i rosa soffa och spelar på en röd elgitarr

Musiklabb - Din egna replokal

Repa med ditt band i vårt Musiklabb eller droppa in och öva inför din lektion! Vi har musiklabb på kulturskolan i Simonsland och på Hässlehuset. Du behöver inte vara elev hos oss för att få använda Musiklabb, men för att få tillgång och information önskar vi att ni gör en anmälan.

Anmäl dig till Musiklabb