Meny
Foto på en elev som håller i en mikrofon, i bakgrunden syns en blå himmel och träd med gröna löv. Solen lyser mot betraktaren. 

Sång och kör

På kulturskolan kan du sjunga både enskilt och i grupp samt sjunga i kör. Vi har flera olika körer som du kan läsa om och vad som gäller vid solosång

Våra kurser

Solosång

Är du intresserad av att börja sjunga? På Kulturskolan kan du sjunga i kör från lågstadiet och ta lektioner i solosång från det att du går i år 7. I solosång får du utveckla din röst och ditt personliga uttryck. Du får lära dig grunderna till god sångteknik och vi sjunger olika stilar som pop, visa, jazz, musikal med flera. Varje termin ges möjlighet till framträdande/konsert. Att sjunga i kör är kostnadsfritt för de som redan spelar ett instrument på kulturskolan.

Barnkörer

I våra barnkörer sjunger barn som går på lågstadiet. Vi sjunger blandad repertoar, med låtar och barnvisor från Sverige och andra länder. Ibland sjunger vi poplåtar och folkmusik. Barnkörerna uppträder flera gånger per termin. Ledstjärnor är nyfikenhet, glädje och trygghet. Barnkörer finns i Centrum och i Sandared.

Generationskören

Hit kan du som vuxen (förälder, mor- och farförälder, faster etcetera) komma med barn på 4-6 år. Max två barn per vuxen deltagare. Vi sjunger på barnens villkor, men med roligt och meningsfullt innehåll även för den vuxne. Vi sjunger unisont men provar på både kanonsånger och annan enkel flerstämmighet. Vi blandar visor och sånger från olika genrer. Samt en och annan danslek.

Dramakören

Till dramakören är man välkommen från årskurs 4. Vi har en dramakör för yngre och en för äldre. Dramakörerna gör väldigt olika saker! Ibland sjunger vi endast och ibland jobbar vi mer med musikteater. Dramakör kan ibland översättas med scenisk kör, då vi jobbar mer dramatiskt/sceniskt med sångerna.Vårt fokus är dock på musiken!

En platshållare för en exempelbild

I dramakören sjunger vi och spelar teater. Bilden är från en repetition med våra elever i dramakören.

Mellankören

I Mellankören sjunger du som går i årskurs 4-6. Mellankören är för alla som gillar att sjunga, även om flera av våra sjungande killar väljer att vara med i killkören. Här lär du dig grunderna i sångteknik medan du har roligt tillsammans med andra. Körens repertoar består bland annat av visa, vispop, pop, musikal/film och traditionell julmusik. Mellankören har cirka två till tre konserttillfällen per termin.

Killkören

I killkören träffas man för att sjunga och ha roligt tillsammans en gång i veckan. Kören deltar ett par gånger om året på konserter inom Borås Stad och med en varierad repertoar. När kören inte övar inför konserter sjunger de av hjärtans lust från olika musikgenrer ex. rock, pop, folkmusik och klassiskt både på svenska och engelska. Eleverna får träning i gehör, sångteknik, grundläggande stämsång och socialt samspel.

Ungdomskören

I ungdomskören träffas unga och fördjupar sig i sångteknik medans de har roligt tillsammans. Körens repertoar består bland annat av visa, vispop, pop, musikal/film och traditionell julmusik. Ungdomskören har även den framträdanden flera gånger per år.

Vuxenkören

Till vuxenkören är man välkommen med sin stämma om man gått klart gymnasiet. Vi sjunger det mesta!

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: För att ha sång som IV måste du redan gå i kursen.

Svar: I vår kurskatalog kan du se vilken ålder som gäller för vilken kurs. utöver detta kan du även se dag, tid, plats samt kursavgift.

Svar: Om den kurs du vill gå på är full kan du lämna en intresseanmälan. Denna knapp finns synlig vid den fulla kursen i katalogen.

Vänligen observera att intresseanmälan inte är en köplats, utan ett sätt för oss att se om det finns intresse för eventuell kurs. Skulle det uppstå en ledig plats under terminen kommer vi att kontakta er via mail om att kurs finns tillgänglig i kurskatalog. Ni kan då boka ledig plats i kurskatalogen. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Svar: Om ingen kurs dyker upp när du går till katalogen via denna sida kan det bero på att kursen är full. Välj "Nej" på "visa endast lediga platser" i kurskatalogen så får du fram kurserna och kan då lämna en intresseanmälan. Du kan läsa om intresseanmälan i frågan ovan.

Svar: Kul att du är intresserad av kursen! Om du vill vara förberedd med att skapa konto och veta mer om hur bokning går till kan du läsa mer här.

Svar: Ibland krockar det med aktiviteter eller så får man andra intressen och vill avsluta kurs. Vi har full förståelse för detta. För att avsluta kurs måste vårdnadshavaren avsluta den. Det gör ni via er sida på StudyAlong Länk till annan webbplats.. Scrolla ned till "mina kurser" och tryck på knappen "avsluta kursdeltagande" och följ de vidare instruktionerna.

Kulturskolan har ingen prova-på av kurs. Din ångerrätt gäller fram till dagen innan kursstart. Om kursen redan har startat när du genomför ditt köp så har du ångerrätt fram till dagen innan din första lektion. Om du bokar och betalar din plats inpå eller under pågående termin gäller den allmänna köplagen om 2 veckors ångerrätt.

Det går inte att avboka via mail eller genom din lärare. Avanmälan behöver ske innan påbörjad termin.

Svar: Samtliga villkor hittar du som registrerad användare i studyalong under knappen "villkor".

Foto på en en elevs händer som håller i en mikrofon framför ett notställ

Sök till kurserna

Gå direkt till vår kurskatalog för att boka plats! Välj knapparna nedan för önskad kurs. Är kursen full kan du lämna en intresseanmälan.

Foto på en kör som sjunger med läraren som spelar på ett piano.

Workshops under loven

Håll utkik efter våra lovprogram! Här listar vi de lov som vi har öppet för dig som vill skapa på din fria tid. Innehållet varierar beroende på tema och kan innehålla alltifrån disco till konstworkshop. Vi släpper lovprogrammen cirka två veckor innan lovet.

Läs mer här

Så fungerar det

Här kan du ta del av information hur du gör för att skapa ett konto och hur du bokar kurs. Läs gärna mer på sidan innan du söker kurskatalogen så ditt konto är klart inför anmälan.

Läs mer här

Foto på ett rum i hässlehuset. i rummet finns ett trumset, djembes, ett elektriskt piano och orangea gardiner

Jam Session på Hässlehuset

I Jam Session spelar vi och sjunger tillsammans, allt från populära låtar till folkmusik från hela världen. Både erfarna och mindre kunniga musikentusiaster är välkomna.

Läs mer