Meny
Foto på en trumpet som står lutad mot en blå fåtölj

Instrument

Nedan kan du se de olika instrumentgrupperna som vi erbjuder. För datum och tider för önskad kurs - besök vår kurskatalog.

Kurskatalog

Illustration av en elev som blåser i ett valthorn

Bleckblåsinstrument

Här hittar du information om vilka instrument vi erbjuder inom bleckblås. Utöver din ordinarie lektion som sker en gång i veckan ingår även orkester/ensemble.

Läs mer här

Illustration av en elev som gör musikproduktion. Hen har på sig hörlurar och står vid ett bord. på Bordet syns en dator och ett mixerbord

Musikproduktion

Är du intresserad av att använda dig av digitalt musikskapande? Kursen är för dig som går i årskurs 7 eller högre, och det är en fördel om du har spelat eller spelar ett instrument sedan tidigare.

Läs mer här

Foto på ett par mallets som ligger på en marimba

Slagverksinstrument

Här hittar du information om vilka instrument vi erbjuder inom slagverk. Utöver din ordinarie lektion som sker en gång i veckan ingår även orkester/ensemble.

Läs mer här

Illustration på en elev som spelar på en alt-fiol

Stråkinstrument

Här hittar du information om vilka instrument vi erbjuder inom stråk. Utöver din ordinarie lektion som sker en gång i veckan ingår även orkester/ensemble.

Läs mer här

Foto på tre gitarrer som står lutade mot varandra

Stränginstrument och piano

Här hittar du information om våra kurser i gitarr samt information om piano. Utöver ditt instrument kan du även delta i band eller ensemble.

Läs mer här

Foto på en klarinett som står upp, Bakgrunden är rosa

Träblåsinstrument

Här hittar du information om vilka instrument vi erbjuder inom träblås. Utöver din ordinarie lektion som sker en gång i veckan ingår även orkester/ensemble.

Läs mer här

bild på trombon som står på en rosa fåtölj

Musiklek

Musiklek är kursen för våra yngre elever. Kurserna riktar sig till dig som går i årskurs 1 och som är nyfiken på instrumenten i bleckblås-, träblås- och stråkfamiljen. Du får på ett lekfullt sätt lära känna instrumenten och uppleva musik på många olika sätt i grupp.

Boka kurser här

Foto på två elever som sjunger i varsin mikrofon

Särskilda behov

Individuellt anpassad kurs för dig med funktionsvariation där vi sjunger och spelar instrument. Se alla våra kurser riktade mot funktionsvariation.

Se kurserna här

Foto på en elev bakifrån. Hen har på sig en rosa T-shirt och en hatt med guldiga paljetter

Filial

På våra filialer kan du spela instrument, dansa, sjunga i kör eller gå i cirkus. Borås Kulturskolas lärare kommer till din skola på fritidstid och det kostar inget för dig som elev att delta eller hyra instrument.

Läs mer

En elev står vid en marimba och skriver i sina noter.

Orkester

På Borås Kulturskola har vi flera olika orkestrar för våra elever. Kursen ingår utöver ditt ordinarie instrument. Du kan även kontakta oss för att delta i orkestern om du inte spelar en ordinarie kurs hos oss.

Kontakta oss