Meny
Bilder på barns händer som tovar ull

Textil och design

I Textil och design lär du dig skillnaden mellan design, konst, hantverk och mode och relaterade tekniker till dessa, som sömnad, mönsterformgivning och brodyr.

Gå direkt till kurskatalogen

Textil och design

I textil spelar det ingen roll hur gammal du är eller vilken tidigare erfarenhet du har av att skapa i textila material. I våra kurser för låg och mellanstadiet arbetar vi utifrån samma teman och ingångar i det textila, men kurserna är indelade i åldersnivåer. Du lär dig skillnaden mellan design, konst, hantverk och mode och relaterade tekniker till dessa, som sömnad, mönsterformgivning och brodyr.Läs mer om kursnivåerna nedan.

Textil/Design 1 För årskurs 3-4

Kursen är indelad i kortare och längre projekt. Vi arbetar med ett övergripande tema per termin och du får en vid syn på vad textilämnet innebär, allt ifrån material och utryck samt olika moment inom en designprocess. Förutom roliga och inspirerande uppgifter i textil får du tid att skapa ett eget projekt.

Textil/Design 2 För årskurs 4-5

Kursen är indelad i kortare och längre projekt. Vi arbetar med ett övergripande tema per termin och du får en vid syn på vad textilämnet innebär, allt ifrån material och utryck samt olika moment inom en designprocess. Förutom roliga och inspirerande uppgifter i textil får du tid att skapa ett eget projekt.

Textil/Design 3 Från årskurs 6 och uppåt

Kursen börjar med ett uppstartsprojekt där du får ett spännande uppdrag att utföra på 4-6 veckor. Resten av läsåret är det du som elev som formulerar och skapar dina egna projekt och vår lärare fungerar då som handledare. Här är din skaparlust i fokus och ditt särskilda intresse inom textil och design får större plats. Vid behov och beroende på gruppens olika ingångar i det textila materialen skapar läraren moment som ger paus från projekten och som hjälper dig att komma vidare i ditt projekt.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: I vår kurskatalog kan du se vilken ålder som gäller för vilken kurs. utöver detta kan du även se dag, tid, plats samt kursavgift.

Svar: Om den kurs du vill gå på är full kan du lämna en intresseanmälan. Denna knapp finns synlig vid den fulla kursen i katalogen.

Vänligen observera att intresseanmälan inte är en köplats, utan ett sätt för oss att se om det finns intresse för eventuell kurs. Skulle det uppstå en ledig plats under terminen kommer vi att kontakta er via mail om att kurs finns tillgänglig i kurskatalog. Ni kan då boka ledig plats i kurskatalogen. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Svar: Om ingen kurs dyker upp när du går till katalogen via denna sida kan det bero på att kursen är full. Välj "Nej" på "visa endast lediga platser" i kurskatalogen så får du fram kurserna och kan då lämna en intresseanmälan. Du kan läsa om intresseanmälan i frågan ovan.

Svar: Kul att du är intresserad av kursen! Om du vill vara förberedd med att skapa konto och veta mer om hur bokning går till kan du läsa mer här.

Svar: Ibland krockar det med aktiviteter eller så får man andra intressen och vill avsluta kurs. Vi har full förståelse för detta. För att avsluta kurs måste vårdnadshavaren avsluta den. Det gör ni via er sida på StudyAlong Länk till annan webbplats.. Scrolla ned till "mina kurser" och tryck på knappen "avsluta kursdeltagande" och följ de vidare instruktionerna.

Kulturskolan har ingen prova-på av kurs. Din ångerrätt gäller fram till dagen innan kursstart. Om kursen redan har startat när du genomför ditt köp så har du ångerrätt fram till dagen innan din första lektion. Om du bokar och betalar din plats inpå eller under pågående termin gäller den allmänna köplagen om 2 veckors ångerrätt.

Det går inte att avboka via mail eller genom din lärare. Avanmälan behöver ske innan påbörjad termin.

Svar: Samtliga villkor hittar du som registrerad användare i studyalong under knappen "villkor".

bild på glittriga piprensare med blommor i papper

Sök till kurserna

Gå direkt till vår kurskatalog för att boka plats! Välj knapparna nedan för önskad kurs. Är kursen full kan du lämna en intresseanmälan.

Bild på garnbollar, ett garnnystan med parstickor, en sits på en fotölj me

Workshops under loven

Håll utkik efter våra lovprogram! Här listar vi de lov som vi har öppet för dig som vill skapa på din fria tid. Innehållet varierar beroende på tema och kan innehålla alltifrån disco till konstworkshop. Vi släpper lovprogrammen cirka två veckor innan lovet.

Läs mer här

Så fungerar det

Här kan du ta del av information hur du gör för att skapa ett konto och hur du bokar kurs. Läs gärna mer på sidan innan du söker kurskatalogen så ditt konto är klart inför anmälan.

Läs mer här

Tjej med ipad och penna

Upptäck illustration!

Går du i högstadiet eller gymnasiet kan du nu söka till bild och form eller digital bild - lär dig illustrera GIF eller bli en mästare på att skapa i tusch!

Läs mer här