Meny
Foto på en mikrofon som används vid studioinspelning. I bakgrunden syns en vit träpanel

Foto och film

Lär dig animera, scripta och redigera i vår filmkurs. Gillar du att fånga ögonblick? Då är fotokursen något för dig

Film / Animation

Från årskurs 2. Kursen Film är en grundläggande filmkurs där eleven genom olika övningar får lära känna och bekanta sig med filmskapandets olika former. Kurserna för yngre åldrar fokuserar på att skapa film med animation och får skapa olika karaktärer och miljöer genom att rita, klippa och klistra i papper eller forma i lera. Vi använder oss av iPad och stativ för att skapa rörlig bild.

I kurserna för äldre elever skapar vi film, tv-program, nyheter, reklam, sketcher, radioprogram och allt möjligt annat rörligt material med hjälp av filmkamera eller iPad. Vi redigerar också filmer, gör specialeffekter, filmar och fotar. I vår studio har vi tillgång till allt möjligt från greenscreen till filmlampor och olika kamerastativ och riggar. Ibland gör vi kortare utflykter till andra verksamheter (Navet, Skatehallen, Textilmuseet) i Borås.

Foto

Från årskurs 7. I foto experimenterar vi med olika tekniker av fotografering såsom landskapsfotografering, porträttbilder och produktbilder. Vi arbetar både i vår fotostudio, ute i staden och i naturen. Vi arbetar med digitala systemkameror och redigerar våra bilder med hjälp av Adobe-program som Photoshop och Lightroom.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: I vår kurskatalog kan du se vilken ålder som gäller för vilken kurs. utöver detta kan du även se dag, tid, plats samt kursavgift.

Svar: Nej, den tiden som står i kurskatalogen är den vi erbjuder. Hittar du en annan tid som passar er bättre i kurskatalogen kan ni avsluta kurs och boka ny tid. Vänligen observera köpvillkoren vid avslutad kurs, dessa villkor hittar ni på er sida i elevsystemet.

Svar: Om den kurs du vill gå på är full kan du lämna en intresseanmälan. Denna knapp finns synlig vid den fulla kursen i katalogen.

Vänligen observera att intresseanmälan inte är en köplats, utan ett sätt för oss att se om det finns intresse för eventuell kurs. Skulle det uppstå en ledig plats under terminen kommer vi att kontakta er via mail om att kurs finns tillgänglig i kurskatalog. Ni kan då boka ledig plats i kurskatalogen. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Svar: Om ingen kurs dyker upp när du går till katalogen via denna sida kan det bero på att kursen är full. Välj "Nej" på "visa endast lediga platser" i kurskatalogen så får du fram kurserna och kan då lämna en intresseanmälan. Du kan läsa om intresseanmälan i frågan ovan.

Svar: Kul att du är intresserad av kursen! Om du vill vara förberedd med att skapa konto och veta mer om hur bokning går till kan du läsa mer här.

Svar: Ibland krockar det med aktiviteter eller så får man andra intressen och vill avsluta kurs. Vi har full förståelse för detta. För att avsluta kurs måste vårdnadshavaren avsluta den. Det gör ni via er sida på StudyAlong Länk till annan webbplats.. Scrolla ned till "mina kurser" och tryck på knappen "avsluta kursdeltagande" och följ de vidare instruktionerna.

Kulturskolan har ingen prova-på av kurs. Din ångerrätt gäller fram till dagen innan kursstart. Om kursen redan har startat när du genomför ditt köp så har du ångerrätt fram till dagen innan din första lektion. Om du bokar och betalar din plats inpå eller under pågående termin gäller den allmänna köplagen om 2 veckors ångerrätt.

Det går inte att avboka via mail eller genom din lärare. Avanmälan behöver ske innan påbörjad termin.

Svar: Samtliga villkor hittar du som registrerad användare i studyalong under knappen "villkor".

Sök till kurserna

Gå direkt till vår kurskatalog för att boka plats! Välj knapparna nedan för önskad kurs. Är kursen full kan du lämna en intresseanmälan.

Workshops under loven

Håll utkik efter våra lovprogram! Här listar vi de lov som vi har öppet för dig som vill skapa på din fria tid. Innehållet varierar beroende på tema och kan innehålla alltifrån disco till konstworkshop. Vi släpper lovprogrammen cirka två veckor innan lovet.

Läs mer här

Så fungerar det

Här kan du ta del av information hur du gör för att skapa ett konto och hur du bokar kurs. Läs gärna mer på sidan innan du söker kurskatalogen så ditt konto är klart inför anmälan.

Läs mer här

Tjej med ipad och penna

Upptäck illustration!

Går du i högstadiet eller gymnasiet kan du nu söka till bild och form eller digital bild - lär dig illustrera GIF eller bli en mästare på att skapa i tusch!

Läs mer här