Meny
Bild på teaterelever i ett rekvisitaförråd, de har på sig olika hattar och skrattar tillsammans

Teater

Gillar du att stå på scen och att skapa karaktärer? Då är teater till för dig. Vi erbjuder kurser i gestaltning och improvisation samt teaterlek för de yngre eleverna.

Gå direkt till kurskatalogen

Våra kurser inom teater

Teaterlek

Det här är för dig som vill prova på teater och drama för första gången. Vi gör dramalekar och du får klä ut dig och låtsas vara någon annan tillsammans med andra som har samma intresse.

Impro 1

Det här är för dig som vill lära dig grunderna i improvisation och det betyder att man använder sig av sin fantasi precis i stunden och föreställer sig att man är någon annanstans. Här får du öva din samarbetsförmåga och att man kan visa mycket med kroppen utan att nödvändigtvis prata. Improvisation är viktigt att lära sig om man kanske en dag vill jobba med teater.

Impro 2

Det här är för dig som har grunderna i improvisation och vill bygga vidare och lära dig ännu mer för att också möta en publik.

Gestaltning 1

Det här är för dig som vill lära dig hur man går in i en roll och på ett trovärdigt sätt visar upp att man kan vara någon annan och det kallas skådespelarteknik. Du får jobba med dig själv i förhållande till rollen och texten och du kommer att arbeta med färdigskrivna, kortare texter.

Gestaltning 2

Det här är för dig som har grunderna i skådespelarteknik och vill jobba vidare med text. Vi kommer att jobba med olika texter och ha publikmöten vid flera tillfällen under läsåret. För att gå Gestaltning 2 krävs ett brinnande intresse för teater.

.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: I vår kurskatalog kan du se vilken ålder som gäller för vilken kurs. utöver detta kan du även se dag, tid, plats samt kursavgift.

Svar: Om den kurs du vill gå på är full kan du lämna en intresseanmälan. Denna knapp finns synlig vid den fulla kursen i katalogen.

Vänligen observera att intresseanmälan inte är en köplats, utan ett sätt för oss att se om det finns intresse för eventuell kurs. Skulle det uppstå en ledig plats under terminen kommer vi att kontakta er via mail om att kurs finns tillgänglig i kurskatalog. Ni kan då boka ledig plats i kurskatalogen. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

Svar: Om ingen kurs dyker upp när du går till katalogen via denna sida kan det bero på att kursen är full. Välj "Nej" på "visa endast lediga platser" i kurskatalogen så får du fram kurserna och kan då lämna en intresseanmälan. Du kan läsa om intresseanmälan i frågan ovan.

Svar: Kul att du är intresserad av kursen! Om du vill vara förberedd med att skapa konto och veta mer om hur bokning går till kan du läsa mer här.

Svar: Ibland krockar det med aktiviteter eller så får man andra intressen och vill avsluta kurs. Vi har full förståelse för detta. För att avsluta kurs måste vårdnadshavaren avsluta den. Det gör ni via er sida på StudyAlong Länk till annan webbplats.. Scrolla ned till "mina kurser" och tryck på knappen "avsluta kursdeltagande" och följ de vidare instruktionerna.

Kulturskolan har ingen prova-på av kurs. Din ångerrätt gäller fram till dagen innan kursstart. Om kursen redan har startat när du genomför ditt köp så har du ångerrätt fram till dagen innan din första lektion. Om du bokar och betalar din plats inpå eller under pågående termin gäller den allmänna köplagen om 2 veckors ångerrätt.

Det går inte att avboka via mail eller genom din lärare. Avanmälan behöver ske innan påbörjad termin.

Svar: Samtliga villkor hittar du som registrerad användare i studyalong under knappen "villkor".

Foto på elever som provar peruker framför sminkspeglar

Sök till kurserna

Gå direkt till vår kurskatalog för att boka plats! Välj knapparna nedan för önskad kurs. Är kursen full kan du lämna en intresseanmälan.

Bild på en elev med Robin Hood-hatt med en vit fjäder. Hen räcker händerna upp mot taket.

Workshops under loven

Håll utkik efter våra lovprogram! Här listar vi de lov som vi har öppet för dig som vill skapa på din fria tid. Innehållet varierar beroende på tema och kan innehålla alltifrån disco till konstworkshop. Vi släpper lovprogrammen cirka två veckor innan lovet.

Läs mer här

Så fungerar det

Här kan du ta del av information hur du gör för att skapa ett konto och hur du bokar kurs. Läs gärna mer på sidan innan du söker kurskatalogen så ditt konto är klart inför anmälan.

Läs mer här

Foto på en elev som står ensam på en scen framför en mikrofon. 

Fördjupningsprogram i teater

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för teater, lägger mycket tid på ditt utövande och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre teaterutbildningar.

Läs mer här