Meny
Foto på en korridor från hässlehuset. Väggarna är målade i färgglada abstrakta former.

Öppen verksamhet på Hässlehuset

Kulturskolan har egna lokaler på Hässlehuset, och här finns öppen verksamhet varje vecka. Kom förbi för att skapa, jamma och dansa! Vi har även aktiviteter på Norrbyhuset - läs mer om aktiviteterna nedan.

bild på glittriga piprensare med blommor i papper

Öppen ateljé

Välkomna alla pyssliga barn till Öppen ateljé med Kulturskolans sommarskapare! Utan kostnad, utan anmälan. Barn under 8 år pysslar bäst i vuxet sällskap.

Vecka 26-27: Måndag och tisdag kl 10-12 & 13-15.

Illustration av två elever som pysslar

Ung ateljé

Vad vill du göra? DIY, cosplay, manga, anime, sticka, virka, sy, måla... kom med dina idéer så försöker vi fixa materialet!

Sommarstängt

Foto på tre djembes

Lovverksamhet

Under skolloven finns extra mycket aktiviteter på Hässlehuset! Håll utkik efter kulturskolans lovprogram

Läs mer här

Foto på en dörr med texten studio. I rummet ser man en TV, högtalare och ett skrivbord med ett mixerbord

Musiklabb & Studio

Musiklabb är en replokal där du kan skapa egen musik, sjunga, träna med ditt band eller starta en grupp. I studion kan du få hjälp med att skriva låtar och spela in dem.

Sommarstängt

Illustration med tre dansare som svävar med händerna räckta mot varandra

Dans

Vill du ha coachning, inspiration eller träna tillsammans? På plats finns kulturpedagogerna som har kunskaper i flera olika dansstilar. Vi ses i danssalen på Hässlehuset!

Sommarstängt

foto på ett rosa draperi, ut från draperiet håller en hand i en discokula.

K-pop hour

Träna på K-pop tillsammans! En timma i veckan spelar vi bara k-pop i danssalen. Ni som deltar bestämmer musiken och vad ni ska dansa. Det enda som krävs för att vara med är att du älskar k-pop!

Sommarstängt

Foto på en elev och en lärare som spelar på varsin trumpet

Hässlebrasset

Vi spelar olika instrument tillsammans! Du behöver inte ha spelat något tidigare och du får låna instrument av oss.

Torsdagar
Kl 16-17 För dig som går i årskurs 4-6 på Bodaskolan och Fjärdingskolan. Anmäl dig på StudyAlong eller kontakta oss.

Sommarstängt

Jam Session

Vi spelar och sjunger tillsammans, allt från populära låtar till folkmusik från hela världen. Både erfarna och mindre kunniga musikentusiaster är välkomna. Ta med ett instrument eller låna av oss. Gratis fika till alla deltagare! Prata med kulturpedagogerna på Hässlehuset om du är intresserad och anmäl ditt intresse här.

Sommarstängt

Kulturfritids

För dig som går i årskurs 3 och 4 på Bodaskolan.
Dansa, skapa konst, spela, sjung och ha kul med pedagoger från Borås Kulturskola. Terminen avslutas med en show tillsammans! Bodaskolans fritidspersonal går tillsammans med barnen till och från Hässlehuset. Fritids är tillbaka på Bodaskolan igen kl 16.

Anmälan sker i början av varje termin via Bodaskolans fritidspersonal. Utan kostnad.

Sommarstängt

Upptäck vårt kursutbud

För dig med funktionsnedsättning

Här hittar du kurser och projekt som riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning. Du kan även anmäla dig till kulturskolans övriga kurser om du till exempel vill spela ett instrument.

Läs mer här

bild på trombon som står på en rosa fåtölj

Filialverksamhet

På våra filialer kan du spela instrument, dansa, sjunga i kör eller gå i cirkus. Borås Kulturskolas lärare kommer till din skola på fritidstid och det kostar inget för dig som elev att delta eller hyra instrument.

Se kurserna här

Bild på en hylla med skapande material. Ovanför hyllan finns en ljusskylt på väggen med texten open. Väggen är en griffeltavla där det är målat med krita på. 

Öppen verksamhet på Simonsland

På kulturskolan i Simonsland kan du skapa i vår öppna ateljé tillsammans med vår kulturpedagog eller repa med ditt band i musiklabb. På musiklabb finns möjlighet att repa för dig som inte är elev hos oss.

Läs mer här