Meny
Bilder på barns händer som tovar ull

Lovverksamhet

Håll utkik efter våra lovprogram! Här listar vi de lov som vi har öppet för dig som vill skapa på din fria tid. Innehållet varierar beroende på tema och kan innehålla alltifrån disco till konstworkshop. Vi släpper lovprogrammen cirka två veckor innan lovet. Läs mer nedan

Lov på kulturskolan

Välkommen till kulturskolans färgsprakande och glittriga värld! När våra vanliga kurser tar paus passar vi på att skapa ett utbud för barn och unga skapat av barn och unga. Här utforskar vi tillsammans nya kulturella uttryck och gör vardagen lite mer spännande.

Lista på de lovaktiviteter vi har under året

 • Sportlov
 • Påsklov
 • Sommarlov
 • Höstlov
 • Julkul

Vi har öppet under vardagarna på loven, exakta datum uppdateras när lovprogrammet har blivit spikat.

Bra att veta

 • Vissa av våra aktiviteter har drop-in medan andra kräver föranmälan. All föranmälan sker via vår kurskatalog i StudyAlong. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Ålder på kurserna kan variera från lov till lov. I vår drop-in är alla åldrar välkomna, barn under 8 år ska ha sällskap av vuxen.
 • Blir du sjuk eller inte har möjlighet att delta på den bokade aktiviteten? Avboka gärna kursen u elevsystemet så platsen blir tillgänglig för andra.
 • Bor du inte i Borås kan en nära vuxen göra anmälan genom att kontakta kulturskolan.
 • När vi har lunchstängt behöver vi få tid för att äta lunch och få energi men även för att förbereda inför nästa pass. Därför önskar vi att ni tar er lunch på annan plats. När dörrarna öppnas efter lunch är allt snyggt iording och vi är peppade på att få möta er igen.
 • Kulturskolan är en offentlig plats. tänk på vart du lägger din väska eller jacka med mobiltelefon, vi ansvarar inte för eventuell förlust.
 • Om du mot förmodan har tappat bort något under lovet kan du kontakta kulturskolan då vi sparar upphittade saker utan ägare.

 

En platshållare för en exempelbild

Vissa av våra kurser på lovet tar slut snabbt, lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig vid eventuellt återbud.

Regionala kurser och aktiviteter

I Regional Kulturskola samverkar vi med andra kulturskolor i Sjuhärad. I samverkan ordnas kulturaktiviteter för barn och unga.

Läs mer om regional kulturskola

Foto på en vägg med vägmarkeringar till olika undervisningssalar

Hitta till kurserna

I vårt lovprogram finns oftast alla våra utbudspunkter med, läs mer om hur du hittar dem här.

Hitta hit!

Illustration av en elev som spelar gitarr

Se hela vårt kursutbud

Har du läst om våra aktiviteter på lovet och vill nu börja i en kurs hos oss? Då har du hittar rätt! Här hittar du hela vårt kursutbud

Läs mer här

Bild på en elev med Robin Hood-hatt med en vit fjäder. Hen räcker händerna upp mot taket.

Håll utkik på kommande evenemang

Missa inte att ta del av kompisarnas föreställningar, vernissager och mycket mer! Kika in i vår evenemangskalender för att ta del av mer information

Läs mer här

Foto på en elev som spelar på en gitarr

Kulturskolans caféscen

Tänk dig cafébord med fladdrande led-ljus, en tekniker vid ett mixerbord och en scen som är till för dig. Det är precis vad Kulturskolans caféscen är. Anmäl ditt intresse till vår producent innan eller varför inte köra en låt spontant på plats. Du hittar Kulturskolans caféscen under evenemang och massa andra spännande händelser.

Läs mer här