Meny
Bild på en hylla med skapande material. Ovanför hyllan finns en ljusskylt på väggen med texten open. Väggen är en griffeltavla där det är målat med krita på. 

Öppen verksamhet på Simonsland

På kulturskolan i Simonsland kan du skapa i vår öppna ateljé tillsammans med vår kulturpedagog eller repa med ditt band i musiklabb. På musiklabb finns möjlighet att repa för dig som inte är elev hos oss. Läs mer om verksamheterna nedan

Foto på en hylla. På hyllan finns en korg, och små hus gjorda i papp. 

Öppen ateljé

Vår öppna ateljé är till för våra elever på Borås Kulturskola eller för syskon som väntar på sina syskon. Eftersom ateljén är så populär kan vi tyvärr inte för tillfället erbjuda drop-in för de som inte går hos oss under ordinarie verksamhet. Men du är hjärtligt välkommen att delta under våra lov!

Utöver drop-in för våra elever kan man även vara med i ateljéklubben på fredagar.

Öppettider: Måndag- torsdag, kl. 15-19

Musiklabb

Repa med ditt band i vårt Musiklabb eller droppa in och öva inför din lektion! Du behöver inte gå någon annan kurs på kulturskolan för att använda Musiklabb.

Om du är intresserad av att repa med ditt band önskar vi att ni anmäler er via vår kurskatalog. Ni kommer då att få tillgång till rummet samt information om vilka regler som gäller för Musiklabb.

Öppettider: Måndag-torsdag 8-20, fredagar kl 8-17.

Bild på garnbollar, ett garnnystan med parstickor, en sits på en fotölj me

Stick- och virkcafé

Kan du redan sticka eller virka, eller vill du kanske komma igång? Ta med ett projekt som du håller på med eller påbörja något nytt med material som finns på plats. Vi skapar, fikar och samtalar tillsammans under mysiga former.

Vårt café är drop-in för dig som går i årskurs 7 och uppåt.

Vi ses kl 16-19 följande datum:
19 april & 3 maj.

Psst.. du har väl inte missat Ung Ateljé på Hässlehuset?

Öppen verksamhet på Hässlehuset

Kulturskolan har egna lokaler på Hässlehuset, och här finns öppen verksamhet varje vecka. Du kan skapa i Öppen ateljé, repa och jamma i Musiklabb, spela in musik i Studion och dansa på Dance session. Du har alltid möjlighet att få coachning av kulturskolans pedagoger som finns på plats. PRova gärna på K-pop på Norrbyhuset!

Läs mer här