Meny
Foto på tre gitarrer som står lutade mot varandra

Här finns vi

Vi finns på våra tre utbudspunkter på Simonsland, Musikens Hus i Fristad och Hässlehuset. Förutom på utbudspunkter och filialskolor som presenteras nedan erbjuder vi också undervisning på vissa grundskolor i kommunen.

Kulturskolan på Simonsland

Sedan höstterminen 2018 finns vi i nyrenoverade lokaler på Simonsland. Huset har 4 våningar som är färgkodade för att du lätt ska hitta till din lektion. På entréplan, som är gula våningen kan du lyssna på konserter i Scenrummet eller ta del av en öppen aktivitet i foajén. Vidare upp i huset har vi undervisning i sång, kör, instrument och orkester, teater, dans, cirkus, bild och form, textil och design samt foto, film och animation. Huset är endast öppet för våra elever - önskar du besöka huset - kontakta oss.

Besöksadress: Skaraborgsvägen 1B, Borås

Vid parkeringen Simonsland Nybron finns en avlämningsplats markerad för kulturskolans elever, använd gärna den för att ge plats till de som behöver färdtjänst fram till dörren. Övrig parkering finns runtom i staden.

För dig som åker buss finns närmsta busshållplats vid Simonsland Läge A.

Musikens Hus i Fristad

Om du går på någon av Sparsörskolorna, Gula skolan, Asklandaskolan, Bredaredskolan, Borgstenaskolan eller Fristadskolan rekommenderar vi att du söker till Musikens hus när ni söker kurser i kurskatalogen. Här erbjuds undervisning i sång och vissa instrument. Huset är endast öppet för våra elever - önskar du besöka huset - kontakta oss.

Besöksadress: Stora vägen 4, Fristad.

Parkering finns precis utanför Musikens Hus

För dig som åker buss finns närmsta busshållplats vid Fristad Skola Läge B

Kulturskolan på Hässlehuset

Hässlehuset ligger vid Hässle torg, en plats för gemenskap och delaktighet. Där är kulturskolan en del av ett större sammanhang av olika verksamheter; kulturskola, bibliotek, öppen ungdomsverksamhet och medborgarservice under samma tak för alla åldrar. I kulturskolans del finns danssal, orkestersal, ateljé för bild och form och undervisningsrum/grupprum och flera av kulturskolans kurser är förlagda här. Om du går på Fjärdingskolan eller Bodaskolan kan du ta del av kulturskolans filialverksamhet på Hässlehuset. Huset är endast öppet för våra elever - önskar du besöka huset - kontakta oss.

Besöksadress: Våglängsdatan 5, Borås

Parkering finns precis utanför Hässlehuset

För dig som åker buss finns närmsta busshållplats vid Hässle Torg Läge B.

Kulturskolefilialer

På våra filialer kan du spela instrument, dansa, sjunga i kör eller gå i cirkus. Borås Kulturskolas lärare kommer till din skola på fritidstid och det kostar inget för dig som elev att delta eller hyra instrument. Klicka på din skola nedan för att komma vidare till anmälan av kurs. Filialskolorna är valda av kulturnämnden och listas nedan:

  • Bodaskolan
  • Byttorpskolan
  • Ekarängskolan
  • Erikslundskolan
  • Fjärdingskolan
  • Hestra Midgårdskolan
  • Sjöboskolan

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: Borås Kulturskola är i första hand till för barn och unga folkbokförda i Borås Stad. I mån av plats antas även vuxna. Undervisningen är i första hand förlagd till någon av våra tre utbudspunkter, Kulturskolan på Simonsland, Musikens hus i Fristad och Hässlehuset på Hässleholmen. Vi bedriver även verksamhet på vissa av kommunens grundskolor.

Svar: Vår undervisning sker i första hand på någon av våra tre utdbudspunkter. Ibland kan läraren komma till din grundskola men det är inget vi kan garantera. Möjligheten till att undervisa på din skola beror på flera olika faktorer och kan skifta från termin. Räkna därmed på att undervisningen sker på närmsta utbudspunkt så blir det lättare för er att planera tiden.

Svar: Filialkurs är kurser som kulturskolan erbjuder avgiftsfritt på 8 skolor i kommunen i direkt anslutning till skoldagens slut. Observera att du måste gå på en av dessa skolor för att få delta i verksamheten. Filialerna riktar sig mot elever i årskurs 2-6. Läs mer om filial här.

Svar: Nej det kan du inte. De tider med platser som finns i kurskatalogen är de tider och platser vi kan erbjuda.

Kontakta oss

Här hittar du våra kontaktuppgifter till administration, kulturpedagoger och lärare.

Kontakta oss här

Tillgänglighet på Borås Kulturskola

Här hittar du mer om tillgängligheten till vår utbudspunkter med information alltifrån menssäkrade toaletter till blindstråk.

Läs om vår tillgänglighet

Så fungerar det

Här kan du ta del av information hur du gör för att skapa ett konto och hur du bokar kurs. Läs gärna mer på sidan innan du söker kurskatalogen så ditt konto är klart inför anmälan.

Läs om hur du skapar konto

Barn dansar på ett disco. 

Hitta evenemang

Missa inte att ta del av kompisarnas föreställningar, vernissager och mycket mer! Kika in i vår evenemangskalender för att ta del av mer information

Gå till kalendern