Meny

Kulturskolan i grundskolan

Kulturskolan erbjuder även verksamheter i Borås stads grundskolor. Det kan till exempel röra sig om en lärartjänst i musik eller ett skräddarsytt och tidsbegränsat dramaprojekt. Är din förskola eller skola intresserad av att köpa en tjänst eller verksamhet är du välkommen att kontakta oss.

Vårt utbud

Kulturförvaltningen bidrar till att konst, kultur och kreativitet blir ett av verktygen för en framgångsrik skola och förskola. Genom ett brett kulturutbud kan elever tidigt ta del av ett jämlikt utbud av kulturens olika former.

kulturskolan finns med i stadens kulturkatalog som du hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För andra aktiviteter, vänligen läs nedan.

Kulåret

I Borås Stad får alla skolor och klasser i årskurs 1 besök av kulturskolans lärare under 30 veckor. Kulåret är avgiftsfritt för grundskolan - så bra!

Kulåret innebär att barnen får prova på kulturskolans olika ämnen, exempelvis instrument, dans och cirkus. På vårterminen under Kulåret öppnar ansökan för kulårseleverna. Vid antagning får eleverna gå ett ämne utan avgift under kommande läsår.

Klassorkester

Klassorkester är ett bra koncept för klassen att öva på samspel, samarbete och musikalitet, och klassen får samtidigt skapa tillsammans. Våra lärare kommer ut varje vecka och har stråk- och/eller blåsorkester med alla i klassen.

Skolkör

Hela klassen eller hela skolan kan sjunga i kör med våra musiklärare som kommer ut till skolan. Förutom att klassen har roligt tillsammans får man också öva på samarbete.

Filialverksamhet

På våra filialer kan du spela instrument, dansa, sjunga i kör eller gå i cirkus. Borås Kulturskolas lärare kommer till din grundskola på fritidstid och det kostar inget för eleven att delta eller hyra instrument. Nedan listar vi de skolor som vi har filialverksamhet på. Skolorna bestäms av kulturnämnden. Arbetar du på någon av dessa skolor får du gärna dela med dig av informationen så att fler barn och unga får ta del av kultur.

  • Byttorpskolan
  • Bodaskolan
  • Ekarängskolan
  • Fjärdingskolan
  • Hestra Midgårdskolan
  • Sjöboskolan

Skolbesök och material

Är du lärare och vill att vi ska komma till er skola och berätta om vår verksamhet? Det gör vi mer än gärna! Maila till kulturskolan@boras.se

Kultur och hälsa

På kulturskolan ser vi att kultur och hälsa går ihop. Vi arbetar därmed i projekt som kan gynna måendet. Just nu har vi Dansa utan krav som bygger på Dans för hälsa - en forskningsbaserad metod för att främja psykisk hälsa hos unga.Kursen riktar sig till ungdomar i åldern 13-18 år med återkommande besvär med stress, oro, magont, huvudvärk eller sömnbesvär. Vi fokuserar på rörelseglädje och kravlöshet utan prestation eller uppvisning. Kursen finns tillgänglig i vår kurskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Jubileumsföreställning

Fredagen 31 maj erbjuder vi skolvisningar av Jubileumsföreställningen kl 10 och 13.30. Vill du boka platser åt din klass? Kontakta kulturskolan@boras.se!

Läs mer om vårt firande

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till administration och lärare.

Läs mer här

Foto på två elever som spelar på var sin trumpet. Solen lyser genom fönstret

Se vårt utbud på filial

Här hittar du de kurser som vi erbjuder just nu på de olika filialskolorna. Tipsa gärna dina elever om du arbetar på någon av skolorna

Läs mer här

Bild på en skylt med texten: Wow! Vad fin du är!" Ett öga är målat på ett glasfönster jämte skylten

Öppen Verksamhet!

Ta del av vad man kan göra på öppen verksamhet. Här kan du som lärare tipsa dina elever om vad man kan göra hos oss om man inte är elev i ordinarie kurs.

Läs mer här