Meny

Team KULT

Vill du arbeta med kultur? Är du kreativ och bra på att samarbeta? Under hösten 2024 anställer vi fyra unga arrangörer som kommer arbeta hos oss på Kulturskolan! Läs mer om rollen och ansök i webbformuläret nedan

Om rollen som ung arrangör

Som ung arrangör i gruppen Team Kult får du coachning och stöd i att planera och genomföra egna idéer och tilldelade uppdrag. Gruppen kommer skapa aktiviteter för andra barn och unga samt ansvara över vissa delar vid större evenemang i höst.

I arbetet får du lära dig om arrangörskapets alla delar; före, under och efter ett evenemang. Bland annat kommer ni arbeta mycket med planering; skapa tidplaner, göra bokningar, arbeta utifrån en egen budget, knyta nya kontakter, fixa grafisk produktion och marknadsföring och mycket mer! Vid ett evenemang är du med och ansvarar för alla delar, till exempel iordningställande och möblering, värdskap mot publik och artister, agera konferencier eller förbereda och sköta scenteknik. Som ung arrangör bestämmer du vilka uppgifter du vill ansvara för. Det kan vara något som du redan är bra på, eller ett ansvarsområde som du vill lära dig mer inom. Under hela vägen har gruppen coachning och hjälp från Kulturskolans personal.

Team Kult träffas med en kulturpedagog varje vecka för att planera tillsammans. Mötena sker efter skoltid och håller på ungefär i 1,5 timma. Du kommer också behöva arbeta på de evenemang och aktiviteter som vi har tagit fram. Dessa kan inträffa på kvälls- och helgtid. Anställningsformen är timanställning med en lön på: 78kr/h för dig som är under 18 år, 84 kr/h för dig som fyllt 18. Arbetet kommer ske på din fritid, det är viktigt att arbetet inte går ut över din skolgång och studier.

Du som söker är ansvarstagande, positiv och en engagerad person mellan 16-18 år, född 2006-2008. Var gärna tydlig i ansökan vad just du är bra på och brinner för! Berätta gärna också om du ägnar dig åt något särskilt kulturuttryck, exempelvis musik, dans, cirkus, teater, konst eller liknande.

Skicka in din ansökan på boraskulturskola.se. Ansökan är öppen 1 juni - 1 augusti.

Notera att vi kan ha svårt att svara på frågor och att vi inte behandlar några ansökningar under semesterperioden, främst juli månad. När ansökningsperioden är avslutad i augusti tar vi oss tid att noga gå igenom alla ansökningar. Därefter hör vi av oss till dig med information på mail.

För frågor om rollen, kontakta Anna Gustafsson.

En platshållare för en exempelbild

Ansök till Team KULT senast 1 augusti.

Sök jobbet som ung arrangör i Team Kult

Vad roligt att du har hittat hit! För att söka jobbet måste du vara född 2006-2008 och vara skriven i Borås kommun.
Mina intresseområden är
Mina intresseområden ärVanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: Räkna med att lägga ca 1,5 timma i veckan på mötes- och planeringstid med gruppen. Utöver planeringstiden tillkommer tid för själva evenemanget där det kan röra sig om flera timmar under en dag på till exempel ett lov eller en helg.

Svar: Om du hunnit fylla 16 år när anställningen börjar, i augusti 2024, kan du söka jobbet.

Svar: Nej, för att söka jobbet måste du vara skriven i Borås stad.

Svar: Lönen utgår från den timlön som gäller för ungdomsarbete i Borås stad. Timlönen är: 78kr/h för dig som är under 18 år, 84 kr/h för dig som fyllt 18.

Svar: Lediga tjänster till kulturskolans ordinarie verksamhet annonseras via Borås Stads webbplats. Du hittar lediga tjänster till Borås Stad här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svar: Borås Stad erbjuder sedan många år tillbaka ungdomar i gymnasieåldern feriearbete eller bli ferieentreprenör under sommaren. Vi kan inte garantera att du hamnar på Borås Kulturskola. Läs mer om feriearbete i Borås Stad här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild på en skylt med texten: Wow! Vad fin du är!" Ett öga är målat på ett glasfönster jämte skylten

Här finns vi!

Läs mer om våra utbudspunkter och hur du hittar till oss.

Hitta hit!

Bild på en rosa byst som tittar ut genom ett fönster. 

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till administration och lärare.

Kontakta oss

Foto på massa broderitrådar som ligger intrasslade i varandra

Öppen Verksamhet!

På öppen verksamhet erbjuder vi avgiftsfria aktiviteter för våra elever både före och efter lektionen.

Läs mer om vår öppna verksamhet

elev sitter i rosa soffa och spelar på en röd elgitarr

Musiklabb - Din egna replokal

Repa med ditt band i vårt Musiklabb eller droppa in och öva inför din lektion! Vi har musiklabb på kulturskolan i Simonsland och på Hässlehuset. Du behöver inte vara elev hos oss för att få använda Musiklabb, men för att få tillgång och information önskar vi att ni gör en anmälan.

Kontakta oss