Meny

Fördjupningsprogram Dans

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för dans, lägger mycket tid på ditt utövande och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre dansutbildningar

Sök till fördjupningsprogrammet

Kursbeskrivning

Fördjupningsprogrammet söker du tidigast våren du går i åk 6 men du kan även söka fördjupningsprogrammet i högre årskurser.

Du deltar i en ordinarie dansgrupp och två fördjupningslektioner. Fördjupningsektionerna håller högre tempo jämfört med den vanliga danslektionen och man fördjupar sig mer i tekniska detaljer. 2 x 90min per vecka. För deltagande på övriga danskurser gäller ordinarie kursavgift. Fördjupningsprogrammets fokus ligger på Street och Modern dans men Jazz och andra stilar förekommer.

I upplägget ingår att man deltar i kulturskolans utåtriktade verksamhet och ställer upp och uppträder vid förfrågan. Målet för kursen är bl.a färdighetsträning och fler uppträdanden. Minst 80% närvaro på lektionerna krävs för att få fortsätta på fördjupningslinjen nästa läsår. Väljer man att gå fördjupningsprogrammet måste man delta i alla kurser inom programmet. Man kan inte välja enbart vissa delar.

 

Ansökan

För att gå på fördjupning i dans bör du ha tidigare danserfarenhet. Ha dansat minst 2 olika stilar och ett stort intresse och engagemang för sin dans med vilja att utvecklas.

Skicka in din intresseanmälan i kurskatalogen, vänligen observera att intresseanmälan inte är en köplats. Om ovanstående krav är uppfyllda kontaktar vi dig för mer information. Välkommen med din ansökan!

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Svar: För dans gäller följande:

  • Två stycken fördjupningslektioner på 90 minuter/tillfälle
  • En ordinarie danslektion

Svar: Audition sker under våren. Antagning sker i början av läsåret (höstterminen).

Svar: Vi vill att ni ska lämna intresseanmälan för kursen så vi kan kontakta samtliga med information inför audition.

Svar: Nej, fördjupningsprogrammet är ett fullskaligt paket. Vid avslut av en kurs inom fördjupningsprogrammet skall även de andra kurserna i fördjupningen avslutas

Fördjupningsprogrammet i musik

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för musik, övar regelbundet på ditt instrument eller sång och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper.

Läs mer här

Fördjupningsprogram i teater

Fördjupningsprogrammet vänder sig till dig som har ett stort intresse för teater, lägger mycket tid på ditt utövande och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper. Genom fördjupningsprogrammet kommer du bli väl förberedd för att söka högre teaterutbildningar.

Läs mer här

Foto på elever som dansar, närbild på deras ben under ett hiphop-pass

Kurser i dans

Här hittar du information om våra andra danskurser på kulturskolan.

Läs mer här

Så fungerar det

Här kan du ta del av information hur du gör för att skapa ett konto och hur du bokar kurs. Läs gärna mer på sidan innan du söker kurskatalogen så ditt konto är klart inför anmälan.

Läs mer här

Bild på en dörr som öppnar upp till en danssal. En väggen är täckt med en stor spegel. De andra väggarna är målade i en turkosblå färg. 

K-pop hour på Hässlehuset och Norrbyhuset!

Träna på K-pop tillsammans! En timma i veckan spelar vi bara k-pop i danssalen. Ni som deltar bestämmer musiken och vad ni ska dansa. Det enda som krävs för att vara med är att du älskar k-pop! Tisdagar kl 16-17 Från 10 år och uppåt, drop-in, utan kostnad.

Läs mer om Hässlehuset