Meny
Foto på en sommaräng i motljus

Sommar med Borås Kulturskola

Hos oss är sommaren inte kort utan fylld med härliga workshops! Förläng sommaren med oss och se om du kan hitta något som passar dig nedan

Foto på glittriga piprensare i olika färger. På piprensarna sitter vita pompom-bollar och blommor i papp. 

Öppen ateljé: Simonsland

Borås Kulturskola firar 80 år och våra Sommarkapare dukar upp med härliga och färglada material på kulturskolan på Simonsland! Vi håller till inne i Öppen ateljé eller på vår innergård. Drop-in, barn under 8 år i vuxet sällskap.

Måndag - torsdag, 24-27 juni & 1-4 juli
kl:10-12 & 13-15
Drop-in, barn under 8 år i vuxet sällskap.

Foto på ett par gula vässade blyertspennor

Öppen ateljé: Hässlehuset

Skapa med Sommarskaparna på Hässle! Vi håller till i kulturskolans Öppen ateljé på Hässlehuset, men om vädret tillåter hittar du oss utomhus på piazzan eller i Silverparken.Drop-in, barn under 8 år i vuxet sällskap.


Måndag - tisdag, 24-25 juni & 1-2 juli
kl:10-12 & 13-15
Drop-in, barn under 8 år i vuxet sällskap.

Bilder på barns händer som tovar ull

Kulturskolan i Pride Park!

Fredag 28 juni hittar ni både Sommarmusikanterna och Sommarskaparna i Pride Park i Stadsparken! Skapa och häng i kulturskolans mysiga hörna inne i parken kl 10-16, och lyssna på Sommarmusikanterna på scenen kl 13.30.

Fredag 28 juni
kl:10-16
Drop-in

Dans & cirkus! Workshops & mysigt häng på kulturskolan

Dans, cirkus, rysligt mys och pizza! Efter vi provat på dans och cirkus äter vi pizza tillsammans. Det blir spökvandring i huset och mysigt häng tillsammans med kulturskolans pedagoger.
Kom i mjuka kläder och ta med dig gympaskor som bara används inomhus.

För dig som ska börja i årskurs 5-7 i höst. Inga förkunskaper krävs!

Om du får förhinder - gör en avanmälan i StudyAlong så får någon annan din plats.

Fredag 16 augusti
Kl 13.30-20.00

 

Foto på dansaren Mia som håller i workshopen. 

Dans: Contemporary fusion med Mia Hellberg

Mia arbetar med en fusion av streetelement och samtida dans, ofta med inslag av golvarbete. Vi utforskar rörelsemönster och uttryck baserat på flow, musikalitet, styrka, dynamik och närvaro. Vi jobbar även på hur man kan berätta något med dansen, och uttrycka en känsla eller karaktär kopplat till de rörelser vi utför. Klassen byggs av uppvärmning, inklusive styrka och stretch hämtat från yogan, samt övningar som förbereder kroppen inför en avslutande koreografi. I samarbete med Publika möten.

Från 13 år och uppåt. Nivå: fortsättning.
Om du får förhinder - gör en avanmälan i StudyAlong så får någon annan din plats.

Måndag 1 juli
Kl 17.30-18.30

Foto på dansaren marco som håller i workshopen

Dans: Floor work med Marco Wihlborg

Marco har sin bakgrund i de olika elementen inom street och contemporary och vad som präglar hans undervisning är fokuset på olika floor work-tekniker, musikalitet, dynamiker och flow.

På klassen kommer man att arbeta både med övningar för att få djupare förståelse för golvarbete och koreografi. I samarbete med Publika möten.

Från 13 år och uppåt. Nivå: fortsättning.


Om du får förhinder - gör en avanmälan i StudyAlong så får någon annan din plats.

Tisdag 2 juli
Kl 17.30-18.30

Popkollo

Även i år kommer Popkollo till Borås Kulturskola! På Popkollo Original får du en bred introduktion i musikens värld! Deltagarna provar på olika instrument, skriver låtar och peppas att spela för varandra och för publik. Kollot är för dig som är 10-14 år, och du kan vara både nybörjare eller ha spelat förut.

Popkollo hålls på Borås Kulturskola 24-27 juni. Läs mer och boka din plats på www.popkollo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

EPA-kult

Se hit du som är ung och bilintresserad - här är ett evenemang där vi skapar unik interiör till din bil och proddar musik. EPA, eller bilar med LGF-triangel, har en stark historia med hemmafixarkultur som du nu kan vara med och skapa på kulturskolor runt om i Sjuhärad.

Foto på en elev som håller i en mikrofon, i bakgrunden syns en blå himmel och träd med gröna löv. Solen lyser mot betraktaren. 

Sommarmusikanter

Kulturskolan har en lång tradition av att ferieungdomar spelar livemusik runt om i stan under några veckor på sommaren. Utöver att spela för boenden och andra sällskap sprider de även i år härlig stämning på olika platser i stan. Följ oss på Facebook, Instagram @boras_kulturskola för att se senaste uppdateringarna om Sommarmusikanternas turné!

Ansök till Team KULT

Vill du arbeta med kultur? Är du kreativ och bra på att samarbeta? Under hösten 2024 anställer vi fyra unga arrangörer som kommer arbeta hos oss på Kulturskolan!

Läs mer om Team kult